Nyhedsoversigt

24.09.2021 - Blog

Hvad er CMMS?(Computerized Maintenance Management System eller Software)

Hvad er CMMS? (Computerized Maintenance Management System eller Software)

CMMS er et system der fokuserer på planlægning og styring af vedligehold. Et CMMS er et digitalt værktøj til vedligeholdelsesafdelingen som sikrer optimale forhold for at kunne planlægge og udføre vedligeholdelsesjobs til tiden.

Et godt Computerized Maintenance Management System er med til at sikre, at der kommer struktur på vedligehold og at job og opgaver bliver udført korrekt og til tiden. På den måde opnås de mest optimale grundlag for, at din virksomhed altid er produktionsdygtig.

Et CMMS system kan implementeres i en hvilken som helst virksomhed og branche hvor der udføres en form for vedligehold.

Hvilke fordele kan der opnås med et CMMS?

Arbejdes der med et digitalt system til vedligehold er dette samtidig med til at minimere arbejdspresset på driften. Har man ikke et CMMS betyder dette, at alt info på maskiner, nedbrud, jobrutiner osv. opbevares i hovederne på vedligeholdsfolkene eller i ringbind på kontoret.

Har du et digitalt system til at huske på disse informationer og en jobliste at arbejde ud fra, bliver det mere overskueligt for driften. På den måde kan der fokuseres på at udføre vedligehold og ikke at huske på alle de detaljer der kan glemmes i farten.

I dag er et CMMS et uundværligt værktøj i vedligeholdsafdelingen. Den digitale udvikling raser afsted og det er nu mere vigtigt end nogensinde at opsamle, opbevare og måle på data. Med data fra vedligeholdelsesafdelingen sikres det, at de rette beslutninger bliver truffet, da optimeringer sker på baggrund af data i CMMS systemet.

Hvad er de største fordele ved at benytte et Computerized Maintenance Management System?:

  • Få sat vedligehold i system
  • Opnå en struktureret tilgang til vedligehold
  • Brug en digital platform til at styre jobfrekvenser
  • Minimér risiko for at glemme vedligeholdsopgaver
  • Opbevar vigtige vedligeholdsdata i ét system
  • Minimér arbejdspres på vedligeholdsfolk

Læs mere om mulighederne med INEXTIA CMMS