Asset Management System: Hvordan kommer du i gang?

27 november, 2023

Hvad er Asset Management?

Asset Management giver dig mulighed for effektivt at spore, administrere og vedligeholde dit udstyr, maskiner og andre aktiver. Det omfatter både dokumenthåndtering, fejlfinding, dataanalyse og planlægning af vedligehold.

Asset Management er afgørende hvis du ønsker at opnå en effektiv drift og omkostningseffektiv vedligehold.

Illustration af computer der viser datavisualisering,

Implementering af Asset Management System

Begynd med at tage et dybdegående kig på din virksomheds unikke behov. Hvilke typer aktiver håndterer du? Står du over for særlige vedligeholdelsesudfordringer? En grundig selvanalyse er afgørende her. Det handler ikke kun om at identificere de aktiver, du har, men også om at forstå, hvordan de bedst vedligeholdes.

Asset Management systemer kommer i mange former og størrelser. Nogle er skræddersyet til mindre virksomheder, mens andre er designet til at håndtere de komplekse behov i større virksomheder. Brug tid på at evaluere forskellige systemer og vælg et, der matcher din virksomheds størrelse, struktur og vedligeholdelsesbehov. Leverandøren skal desuden også matche dine behov, for undervisning, support  og sparring er mindst ligeså vigtigt.

Tænk på implementeringen som en byggeproces. Du starter med fundamentet og arbejder dig opad. Udvikl en omhyggelig plan, der skitserer hvert trin i udrulningen af systemet inden for din organisation. Overvej alle mulige scenarier og vær klar med løsninger.

Når systemet er live, overvåg nøje, hvordan det fungerer i praksis. Saml regelmæssigt feedback fra brugerne og vær parat til at lave de nødvendige justeringer.

Digital Asset Management System: Hvilke fordele giver digitalisering?

Ved at digitalisere Asset Management kan du opnå en hidtil uset grad af præcision, effektivitet og indsigt. Du kan spore og analysere data om aktiver i realtid, hvilket fører til mere informerede beslutninger og optimeret ressourceudnyttelse.

Digitalisering reducerer menneskelige fejl og giver et mere pålideligt grundlag for vedligeholdelsesplanlægning og -forudsigelser. Dette er ikke kun en forbedring i dag-til-dag operationer, men bidrager også til en mere bæredygtig fremtid ved at forlænge aktivers levetid og reducere spild.

Fordele ved et Digital Asset Management system:

  • Effektiv aktivsporing: Med en Asset Management app kan du nemt spore placeringen af dine aktiver og udstyr, hvilket eliminerer spildt tid.
  • Forebyggende vedligeholdelse: Du kan planlægge regelmæssig vedligeholdelse i overensstemmelse med udstyrets behov, hvilket reducerer risikoen for uventede udfald.
  • Optimeret lagerstyring: Et digitalt Asset Management program giver dig mulighed for at styre dine reservedele og forbrugsvarer mere præcist, hvilket igen reducerer omkostningerne.
  • Dataanalyse: Du kan indsamle og analysere data om dine aktiver, hvilket giver dig værdifuld indsigt i deres levetid og ydeevne.

Digitalisering af Asset Management gør simpelthen din hverdag lettere. Ved at have alle oplysninger om dine aktiver let tilgængelige i en digital platform, kan du:

  • Reducere papirarbejde og manuelle processer.
  • Dele information hurtigt og nemt med dit team.
  • Forbedre kommunikationen mellem afdelinger.
  • Effektivisere beslutningsprocessen.

Dokumentstyring spiller en afgørende rolle i Asset Management

I en hverdag, hvor mængden af data og dokumentation vokser eksponentielt, er det essentielt at have et system, der ikke bare lagrer, men også intelligent organiserer og gør dokumenter lettilgængelige.

Hold styr på vigtige dokumenter såsom vedligeholdelseslogs, garantier, brugermanualer og overholdelse af regler. Et godt system sikrer, at relevante oplysninger er tilgængelige for de rette personer, når de har brug for det, hvilket øger effektiviteten og minimerer risikoen for fejl.

Desuden understøtter et robust dokumentstyringssystem overholdelse af forskellige lovkrav og standarder, hvilket er afgørende i mange industrier. I sidste ende muliggør integrationen af dokumentstyring i Asset Management en mere strømlinet, gennemsigtig og ansvarlig forvaltning af virksomhedens aktiver.

Få din jobliste i en Asset Management App

Udover at organisere dokumenter kan du også organisere vedligeholdsopgaver på farten med en app. Uanset om du er online eller offline, kan du nemt oprette og afslutte opgaver, finde vigtige dokumenter, registrere tid og indtaste tælleraflæsninger.

Nyeste indlæg fra INEXTIA

En bygningskonstruktør der indtaster data på sin tablet

Hvad er TPM? (Total Productive Maintenance)

Total Productive Maintenance (TPM) er en proces og en strategi hvor der fokuseres på at maskiner, udstyr, ansatte og systemer skal supportere hinanden for bedre kvalitet.
19 september, 2022

LÆS mere

En mand der står og vedholder en maskine.

Din guide til de 4 vedligeholdelsesstrategier

Alle virksomheder indenfor alle brancher udfører vedligehold. Omfanget af vedligeholdelsesopgaverne varierer alt efter virksomhedstype og størrelse.
Dres Balling
16 juni, 2024

LÆS mere

En person der arbejder i et industrielt miljø, fabrik eller produktionsanlæg. Han bruger en tablet til at registrere sit vedligehold data

D&V dokumentation – hvordan får jeg styr på det?

Dokumentation til drift og vedligehold (D&V) er dokumenter, som du indsamler fra entreprenøren på dit projekt eller leverandøren af dine komponenter og reservedele.
Dres Balling
19 februar, 2024

LÆS mere

Få INEXTIA nyheder

Billedet viser et katalog og en tablet, begge med forsiden af et katalog med titlen "VEDLIGEHOLD DASHBOARDS." På forsiden står der: "Et katalog om hvordan du bruger dashboards til effektiv anvendelse af data og optimering af vedligehold." Øverst står der "KATALOG," og nederst er INEXTIA's logo synligt. Baggrunden viser en hånd i en arbejdshandske, der holder et værktøj.

Gå ikke tomhåndet herfra

Vedligeholds Dashboards

Dette katalog fortæller dig hvordan du bruger dashboards til effektiv anvendelse af data og optimering af vedligehold.