Nyhedsoversigt

11.05.2022 - Blog

Hvordan udarbejdes en kravspecifikation til vedligehold?

Når et vedligeholdelsessystem skal implementeres, er det vigtigt at vide hvilke krav du skal stille til en leverandør. Derfor, er det en god idé at udarbejde en kravspecifikation over funktionelle behov til et vedligeholdelsessystem.

Hvordan målrettes en kravspecifikation til et vedligeholdelsessystem?

Du oplever måske at det kan være svært at danne et overblik over hvilke punkter der er vigtige i en kravspecifikation i forhold til et vedligeholdssystem.

Kigges der internt i virksomheden, sidder der ofte interessenter i flere forskellige afdelinger med hver deres krav.

Typiske interessenter og krav kan være:

  • IT chefens krav til server og cloud løsninger
  • Direktørens krav om at modtage KPI’er i sin indbakke
  • Økonomichefens krav om integration til finanssystem
  • Driftschefens krav om et simpelt system
  • Driftsarbejderens krav om simple og mobile rutiner

Derudover, er det altid en god idé at kigge eksternt og tage kontakt til andre virksomheder i samme branche, for eventuelt at komme på besøg og høre lidt om deres situation og erfaringer med system, krav og implementering.

Research og undersøg markedet ved en simpel Google søgning på ”vedligeholdelsessystem” og du vil få et godt udpluk af mulige leverandører. Tag et grundigt kig på de forskellige hjemmesider for at danne dig et indtryk af løsninger og funktioner.

Opdel dine krav til vedligeholdelsessystemet i overordnede kategorier

Din kravspecifikation skal indeholde en kombination af dine input fra de interne interessenter, eksterne virksomheder samt din research på nettet. Opdel din kravspecifikation i overordnede kategorier som krav til IT, krav til funktionalitet osv. Du kan samtidig opdele krav i need-to-have og nice-to-have og på den måde tydeliggøre hvor vigtige dine krav er for din brug af systemet.

Hvad er den bedste metode for implementering af et vedligeholdelsessystem?

Der kan være mange grunde til, at din organisation har besluttet at implementere et vedligeholdssystem. Måske står I overfor en digitaliseringsproces? Måske har I oplevet et stort tab på grund af et nedbrud? Eller måske ønsker I bare at skifte til et andet system?

Download artikel der indeholder 7 vigtige steps til en succesfuld implementering af et vedligeholdelsessystem →