Digitalisering af Sikkerhedsprocesser

Siden 1982 har skorstenen fra Verdos kraftvarmeværk kunne ses over byens tage. Her drifter Verdo to kedler og en turbine som forsyner hele Randers området. Det giver en produktionskapacitet, der svarer til 50 MW el og 200 MW varme, på et år.

En produktion i den størrelse stiller høje krav til vedligeholdsteamet. En af deres fokusområder har derfor været, at digitalisere deres sikkerhedsprocesserne, så alle arbejder ud fra samme rutiner.

Digitalisering må ikke være kompliceret

Et kraftvarmeværk strækker sig over et stort areal, og det er derfor afgørende, at medarbejderne kan bruge systemet direkte ved maskinerne og indtaste data øjeblikkeligt.

Med erfaringer fra deres tidligere vedligeholdssystem i mente, er vedligeholdsteamet hos Verdo yderst bevidste omkring deres specifikke behov i forbindelse med et nyt system.

For teamet er det essentielt, at det nye system tilpasser sig deres arbejdsgange og det må ikke være for kompliceret. Det skal være muligt, at erstatte gamle manuelle rutiner med nye og mere effektive processer.

Tre aspekter er især vigtige for dem:

  • Brugervenlighed
  • Mobilitet
  • Lokal support

Det er desuden vigtigt, at systemet er intuitivt, selv for medarbejdere, der ikke er superbrugere af INEXTIA. Verdo vil gerne undgå ukorrekte data på baggrund af folks manglende tid til at indtaste det.

”Vi bestræber os på at vedligeholde således at vi kender vores nedbrud og det skal INEXTIA hjælpe os til at have overblikket på” Afdelingsleder for vedligehold, Simon Tougaard.

INEXTIA team på besøg ved Verdo i Randers

Sikkerhedsovervågning som en fast rutine

Det overordnet mål har været at få processerne digitaliseret. Vedligeholdsteamet skal introduceres og oplæres i INEXTIA, så systemet bliver en fast del af alle arbejdsrutiner.

Med Formular-modulet har Verdo skabt en standardiseret formular til specifikke målinger, som skal indtastes for godkendelse. Det omfatter bl.a. obligatoriske nærved registreringer og sikrer at alle tilbagemeldinger er ensartet.

Afdelingsleder for vedligehold, Simon Tougaard fortæller: ”Formularen og dens mobilitet er blevet en stor succes, da vi let kan  tage telefonen med rundt og indsætte billeder som dokumentation. Vi har ydermere indsat en drop-down, som gør at  formularerne ikke kan udfyldes forkert”

Verdo har flere inspektionsrunder, hvor temperaturmålinger er essentielle og kræver nøjagtighed. Sikkerhedsovervågning og -risikostyring er dermed en integreret del af deres daglige rutiner i INEXTIA. Med Formular foretages alle målinger struktureret og i en fastlagt rækkefølge, hvilket sikrer præcision i dataindsamlingen.

Verdo skaber overblik i dashboards og har tilkoblet alarmer, hvis der opstår en kritisk situtation, der skal reageres på hurtigt.

System og rutiner arbejder sammen i dagligdagen

Den succes Verdo oplever med INEXTIA skyldes dets brugervenlighed og overskuelighed. Verdo var fra starten klar over, at et digitalt vedligeholdssystem ville være effektivt, hvis det opfyldte deres behov.

INEXTIA har nu en central rolle i deres daglige rutiner. Dashboard-modulet er en fast del af morgenmøderne, hvor dashboards klart viser tilbagemeldinger og eventuelle alarmer, der kræver opmærksomhed.

Systemet har også forenklet overlevering til nye medarbejdere, der kan se hele datahistorikken, hvilket er nyttigt under ferieperioder.

Maskinmester Jakob Rasmussen udtaler: “Før var vores proces som en velholdt maskine i folks hoveder. Nu fungerer den som en velholdt maskine, tilgængelig for alle. Med formularer sikrer vi, at målinger og rutinearbejde altid udføres ensartet, uanset hvem der udfører dem.”

5 fordele ved Formular modulet fra Verdo

  • Indtastning af data på lokationen har effektiviseret runderingerne.
  • Mulighed for at tilkoble billeder i formularen.
  • Pre-definerede felter sikre at alle tilbagemeldinger er ensartet.
  • Forsikringsformular kan underskrives direkte via INEXTIA.
  • Formularen kan bruges på tværs af afdelingerne.

DOWNLOAD CASE→

Flere cases

SINDAL BIOGAS

En solid træstruktur og QR-koder til lagerstyring medvirker til en øget produktionen med 5%.

Vis

PLASTIX

Plastix har formået at få bæredygtighed og vedlighold til at gå op i en højere enhed.

Vis

FIBERLINE COMPOSITES

Et halvt år efter opstart er INEXTIA implementeret på 70% af Fiberlines kerne produktion i Middelfart.

Vis
Book en personlig gennemgang af INEXTIA.

Christina Marie Melgaard

INEXTIA

Sofiendalsvej 5B
DK-9200 Aalborg
+45 7214 1214
inextia@rina.org