Nyhedsoversigt

18.11.2022 - Blog

D&V dokumentation – hvordan får jeg styr på det?

Af Dres Balling

Dokumentation til drift og vedligehold (D&V) er dokumenter, som du indsamler fra entreprenøren på dit projekt eller leverandøren af dine komponenter og reservedele. Det kan også være driftsoplysninger, som du selv har indsamlet i den daglige drift.

D&V-dokumentation inkluderer f.eks.:

  • Tekniske Tegninger
  • Manualer
  • Certifikater
  • Kvitteringer
  • CE-mærkning
  • Driftsoplysninger

Dokumenterne kan beskrive, hvordan du skal vedligeholde dine komponenter. De kan også bruges til at udarbejde drifts- eller projektplaner i din virksomhed.

Da vedligehold sikrer vedvarende drift, kan du drage mange fordele ved at have styr på din D&V-dokumentation.

Lær hvorfor dokumentation og digitalisering af vedligehold er vigtigt

Håndtér D og V dokumentation i et digitalt vedligeholdssystem

I dag bliver næsten al dokumentationen tilsendt digitalt. Dette er både smart og effektivt, da du slipper for at skulle tilbage til kontoret for at finde dokumentationen i et ringbind. Men hvordan skal du opbevare filerne, så du nemt kan finde det rigtige dokument, når du skal bruge det?

En simpel mulighed mange benytter sig af er, at opbygge en struktur på en filserver, da det her er nemt at gemme filerne.
Dokumentationen vil være uafhængig af vedligeholdsopgaver, hvilket kan besværliggøre det for dine kollegaer i vedligeholdsafdelingerne at finde den specifikke dokumentation, der er nødvendig til opgaven.

Hvis du gemmer dokumentationen i et digitalt vedligeholdssystem, opnår du den fordel, at dokumentationen bliver koblet på de relevante maskiner, udstyr eller bygninger.  Dette gør det nemt at udføre vedligeholdsopgaven, da du kan se dokumentationen med det samme uden at behøve at vide, hvad du skal lede efter. Vedligeholdssystemer kan også give mulighed for at søge efter metadata og versionsstyre dokumenterne.  

Se hvordan industriel vedligehold skaber fordele og resultater

Drift & Vedligehold dokumentation i INEXTIA

INEXTIA er et vedligeholdssystem, hvor du kan tilknytte dine D&V-dokumenter til de respektive komponenter og vedligeholdsopgaver. Dvs. at en manual, teknisk tegning eller lignende kan kobles direkte på udstyret, så vedligeholdspersonalet slipper for at skulle lede efter filerne på en filserver eller i et ringbind på kontoret.

Da INEXTIA kører som et website med tilknyttet app, kan du tilgå dokumenterne, uanset hvor du befinder dig. Du undgår altså at tage turen tilbage til kontoret, hvis du har glemt nødvendige D&V-dokumenter til at kunne udføre vedligeholdet.

 Få styr på dine drifts- og vedligeholdesopgaver