Nyhedsoversigt

01.09.2021 - Nyheder

RINA udvider sin digitale produktportefølje med opkøbet af Logimatic Solutions

Genova, 1. september – RINA har meddelt sit køb af hele aktiekapitalen i Logimatic Solutions, som er et af selskaberne i den aalborgensiske Logimatic-koncern. Virksomheden, der med en omsætning på omkring 45 millioner DKK, bliver fuldt ud integreret i RINA Group, og deres næsten 50 medarbejdere vil fortsat være en del af den nuværende struktur på kontorerne i Danmark, Singapore og Chile.

Opkøbet er i tråd med RINA’s strategiske plan og kommer til at øge virksomhedens førsteklasses viden inden for digitale løsninger, som hjælper kunder med at gøre deres driftsmæssige aktiviteter både effektive og bæredygtige.

Initiativet gør SERTICA til en del af RINA’s maritime produktportefølje, mens INEXTIA, FOTODOK og RENOMATIC kommer til at komplimentere RINA’s forretning inden for energi- og industrisektorerne. SERTICA er en solid Fleet Management løsning, der integrerer en bred vifte af funktioner, moduler og features til alle områder af den maritime forretning. Det omfatter også vedligeholdelses- og indkøbssystemer samt HSQE moduler, der som en samlet løsning leverer en dybere indsigt i flådens aktiviteter og gør det muligt effektivt at måle, kontrollere og mindske omkostninger.

Ugo Salerno, CEO hos RINA, siger: ”Logimatic Solutions er et perfekt match, fordi de komplimenterer vores tekniske tilbud af digitale applikationer og forbedrer vores markedsposition, i og med vi geografisk kommer tættere på vores kundebase. SERTICA Fleet Management softwaren har et fremragende omdømme og er allerede implementeret på over 1.400 skibe verdenen over. Det udvider vores evner og er en stærk og fordelagtig tilføjelse til de værktøjer, som vi allerede tilbyder vores kunder i den maritime branche.”

Lars Riisberg, CEO hos Logimatic, siger: “Da RINA præsenterede deres strategi om at levere verdensklasse digitale løsninger i samarbejde med Logimatic Solutions, så jeg en unik mulighed for synergier. Jeg tror på, at vores produkter og organisation har gjort sig fortjent til muligheden for at vokse yderligere i samarbejde med en stærk og global virksomhed. Vi værdsætter en tæt relation til vores kunder, og dét er noget, som jeg med sikkerhed kan sige, ikke vil ændre sig. Vi vil fortsætte med at understøtte og udvide vores SERTICA familie i samarbejde med RINA på samme professionelle, men samtidig uformelle måde. Det er i vores DNA.”

Med ekspertisen fra Logimatic Solutions er RINA et skridt tættere på at udvide deres formåen inden for digitale tilbud. Foruden avancerede digitale værktøjer får RINA også højkvalificeret personale, der har viden og ekspertise omkring markedet, det tekniske samt IT. Forretningen får derved en stærkere position på det nordeuropæiske marked, hvilket komplimenterer deres allerede førende position i den sydlige del af kontinentet. 

RINA tilbyder en bred vifte af ydelser til sektorerne for energi, det maritime, certificering, transport og infrastruktur samt industri. Med en nettoindtægt i 2020 på 495 millioner euro, over 3.900 ansatte og 200 kontorer i 70 lande verdenen over er RINA en af de væsentligste internationale organisationer og en vigtig bidragsyder til udviklingen af nye lovmæssige standarder. www.rina.org  

  

Kontaktinformation

Giulia Faravelli     
External Communication Senior Director RINA     
+39 348 6805876   
giulia.faravelli@rina.org     

Paolo Ghiggini    
Head of Media Relations & Social Media RINA    
+39 340 3322618     
paolo.ghiggini@rina.org

Victoria Silvestri    
International Media Relations RINA 
+39 334 6539600    
+44 7825 842731   
victoria.silvestri@rina.org